Fotbollsträning

Fotbollsträning – De 3 största misstagen att undvika

Fotbollsträningen har förändrats dramatiskt, och det du tror att du vet är förmodligen inte det mest effektiva sättet att träna. Ta det från en nyligen före detta professionell fotbollsspelare som förstår bakom kulisserna att det du lär dig där sannolikt är kontraproduktivt. Vad menar jag med det?

Jo, det bästa sättet att bli den bästa fotbollsspelaren du kan, eller om du är tränare, är det bästa sättet att utbilda dina fotbollsspelare genom effektiv fotbollsträning. Om du fortfarande gör övningar som gör att du står i kö i minuter och väntar på din tur, gör du förmodligen ditt första misstag.

Borrar är döda!  Först och främst skulle jag vilja förtydliga för tränarna vad jag menar med en “övning”. Om du har spelare som väntar på deras tur att spela så slösar du helt enkelt bort träningstid. Om du arbetar med offensiva strategier, se till att ditt försvar inte också arbetar med defensiva strategier.

Dessutom bör spelare arbeta med mer individuella färdigheter samtidigt, var och en har en boll för att arbeta med beröringsövningar eller passningar med en partner, eller så bör de arbeta med personliga förbättringar i sin egen tid. Detta leder mig till fel nummer två.

  1. Fotbollsträning kontra individuell träning.

Även om träning är bra för lagbyggande och lagkemi om du vill ta deras färdigheter till nästa nivå, se till att du eller dina spelare tränar individuellt. Se fotbollsträning som en tid för att använda alla dina ansträngningar och förbereda dem för spelsituationen. Jag såg mina fotbollskunskaper explodera under lågsäsongen när jag bestämde mig för att träna istället för att gå med i ett annat klubblag.

Visste du att den genomsnittliga tiden en spelare har bollen i ett givet spel bara är 9-15 sekunder? Så du måste förstå att tiden du har bollen är extremt viktig. Det är lika viktigt att veta att bollens lediga tid måste vara ännu vassare, eftersom det är större delen av spelet.

Hur gör man det exakt? Moreso, vad har du att lära dig? Det är båda vanliga frågor jag får.

Det finns några saker att tänka på för att göra dig till en spelförändrande spelare när du tänker på fotboll. Individuella färdigheter, snabbhet, kondition och vad jag kallar din fotbolls-IQ, som kan överträffa människor på planen, är bara några aspekter av omfattande fotbollsträning. Du måste också veta exakt var du ska vara, dina lagkamrater och var du ska få bollen. Fantastiska spelare har bra fotbolls-IQ, vilket inte händer av misstag. Det kommer genom övning, förståelse och viktigast av allt, bra vägledning från en expertcoach.

Det tredje misstaget människor gör är utan tvekan det största.

  1. Fotbollsträning är 90% mental.

Nu kan detta komma som en stor chock för dig, men låt oss tänka på de 9 sekunderna du har i snitt per match på bollen. Vad gör du resten av spelet? Ditt stöd hjälper andra spelare att försvara vissa områden på planen, och du springer i rymden. Vad har dessa alla gemensamt?

Även om de behöver lite fysisk löpning, som är lätt att träna, är de naturligtvis mest mentala.

De flesta människor, särskilt i Amerika, tenderar att spela fotboll fysiskt. Jag var nästan alltid den minsta men mest effektiva spelaren på planen eftersom jag ständigt överlistade människor. Hur vet du om du ska ta en glidtackling eller spela försvararen? Måste du då trycka anfallsspelaren till sidlinjen, så att han inte har någonstans att ta vägen, eller måste du göra honom till en annan lagkamrat som stöttar dig?

Det här är alla saker som tränare inte gör när de undervisar barn. Snälla gör inte det misstaget! Jag kan inte understryka det tillräckligt. Det finns en enorm gräns mellan att vara en fotbollsspelare och en fantastisk fotbollsspelare. Men det finns en supertunn gräns mellan en fantastisk fotbollsspelare och en episk fotbollsspelare som folk kommer att minnas, vilja spela med och vara rädda för att spela mot.

Detta börjar med rätt vägledning, rätt mentala tänkesätt och rätt fotbollsträning.

Fotboll har varit och kommer alltid att uppfattas som en misstagssport. Det är vem som gör färre misstag och som kan tjäna på andra lags misstag. Du är en tränare, en förälder eller en fotbollsspelare som vill bli stor; kom ihåg att allt börjar med din fotbollsträning.

Om du vill besöka oss, om du ska lära dig det senaste och mest effektiva fotbollsträningssystemet du är där, se till att hämta den kostnadsfria Epic Soccer Training Guide.

Taggar:
Dela med sig :
© 2024 Topp Kamp - Proudly powered by theme Octo